Geschiedenis van De Tweede Ronde als antiek juwelier en antiek handelaar

De Tweede Ronde begon in 1992 als een klein antiekwinkeltje in Amsterdam, gevestigd in een pand uit 1670 nabij de Schreierstoren. Vanaf het begin lag de focus van de winkel op antiek, met een bijzondere nadruk op antieke sieraden en andere kostbaarheden.


In de jaren die volgden, ontwikkelde De Tweede Ronde zich tot een gerenommeerde antiek juwelier in Amsterdam. Door de zorgvuldige selectie van antieke sieraden uit alle hoeken van Europa en de rest van de wereld, bouwde de winkel een trouwe klantenkring op van liefhebbers van bijzondere en unieke juwelen.


Maar De Tweede Ronde was meer dan alleen een antiek juwelier. Als antiek handelaar verzamelde de eigenaar ook een breed scala aan andere antieke voorwerpen, zoals antiek servies, antiek linnengoed en antiek glaswerk. Deze voorwerpen werden zorgvuldig geselecteerd tijdens reizen naar onder andere België en Frankrijk, en af en toe werd er iets gekocht van een buurtgenoot die een bijzondere vondst deed tijdens het opruimen van de zolder.


In de loop der jaren breidde De Tweede Ronde zijn collectie steeds verder uit, maar de focus op antieke sieraden en andere kostbaarheden bleef. Als antiek juwelier bleef de winkel zich onderscheiden met unieke stukken uit verschillende perioden en stijlen, van art deco tot Victoriaans en alles daartussenin.


Vandaag de dag is De Tweede Ronde nog steeds een toonaangevende antiek juwelier en antiek handelaar in Amsterdam. Met een schat aan expertise en een collectie van hoge kwaliteit blijft de winkel klanten trekken van over de hele wereld die op zoek zijn naar bijzondere en unieke antieke voorwerpen.

Unieke collectie bij De Tweede Ronde

 

Bij De Tweede Ronde vindt u unieke antiek en brocante items die de tand des tijds hebben doorstaan. Ontdek onze uitgebreide collectie antiek en curiosa, waaronder antieke sieraden, glaswerk en zilverwerk, zorgvuldig geselecteerd en geïnspecteerd voor de hoogste kwaliteit en authenticiteit.

 

Onze selectie antiek en brocante items omvat prachtige  antiek tafellinnen en nog veel meer. Voor verzamelaars en liefhebbers van unieke, historische stukken die een verhaal te vertellen hebben, is er altijd wel iets te vinden.

 

 

Hoewel we geen meubels verkopen, hebben we een prachtige collectie van diverse antieke voorwerpen die een bijzondere aanvulling vormen op elk interieur. Of u nu op zoek bent naar een uniek sieraad, antieke zilveren bestek, een prachtig glaswerk.

De Eigenaar

Liesbeth Blijenburg is een gepassioneerde antiquair met een uitgebreide kennis van antieke voorwerpen. Ze heeft haar kennis en expertise opgebouwd door jarenlange ervaring in het vak. Haar specialisatie ligt voornamelijk bij sieraden, linnengoed, zilverwerk, glaswerk en andere decoratieve objecten uit verschillende tijdsperioden. In 1995 opende Liesbeth haar eigen antiekwinkel, Tweede Ronde Antiek, in het centrum van Amsterdam.

 


Screenshot-2023-02-27-at-11.46.20